• 9 de Compressormachine van de stempelspil, 30r/Min Multi Station Tablet Press
9 de Compressormachine van de stempelspil, 30r/Min Multi Station Tablet Press

9 de Compressormachine van de stempelspil, 30r/Min Multi Station Tablet Press

Productdetails:

Plaats van herkomst: China
Certificering: SGS ISO CE
Modelnummer: Zp-9

Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:

Min. bestelaantal: 100000units per jaar
Prijs: USD 0-3999 per unit
Verpakking Details: de uitvoertriplex
Levertijd: 5-8 werkdagen
Betalingscondities: Western Union, paypal MoneyGram, L/C, T/T
Beste prijs Contact

Gedetailleerde informatie

Materiaal: gietend staal naam: tabletpers
doel: kleine productie product: tablet of pil
hand: ja grondstof: poeder of korrels
Post: 9 posten
Hoog licht:

9 de compressormachine van de stempelspil

,

pers van de de posttablet van 30r/Min de multi

Productomschrijving

9 de Persmachine van de stempels Automatische Pil, de Persmachine van de Hoge snelheids Roterende Industriële Pil

 

De roterende tabletpersen worden wijd gebruikt in het geneesmiddel, voedsel en andere industrieën. Men kan zeggen dat de totstandkoming van tabletpersen de ontwikkeling van vele bedrijven heeft gedreven.


1. Matrijs: De matrijs is een tabletpers voor het drukken van tabletten. De hogere en lagere gezichten van het ponseneind vormen de oppervlaktevorm van de tablet, en de middenmatrijzenopening is de diameter van de tablet. De matrijs is de belangrijkste werkende component van de tabletpers. Gewoonlijk, bestaat een paar stempels uit drie delen: hogere stempel, middenmatrijs en lagere stempel. De structuur van de hogere en lagere stempel is gelijkaardig, is de diameter van de stempel ook gelijk, en de diameter van de stempel van de hogere en lagere stempels is middelgroot en de matrijzengaten van de matrijs kunnen vrij op en neer in het middenmatrijzengat worden gegleden, maar er is geen hiaat dat het poeder kan lekken. Daarom is de verwerkingsnauwkeurigheid van de ponsenmatrijs zeer hoog.


Ten tweede, het het werk proces van de roterende tabletpers:

Het het werk proces van de tabletpers kan in de volgende stappen worden verdeeld:

1. Het stempelgedeelte van de lagere stempel (met zijn het werk positie die omhoog onder ogen zien) breidt zich van het lagere eind van het middenmatrijzengat uit in het middenmatrijzengat om de bodem van het middenmatrijzengat te verzegelen;

2. Het gebruiken van een voeder om het middenvormgat met de drug te vullen;

3. Het ponsendeel van de hogere stempel (de het werk positie ziet naar beneden onder ogen) valt in het middenmatrijzengat van het hogere eind van het middenmatrijzengat, en daalt een bepaalde slag om het poeder in een stuk te drukken;

4, de hogere stempel tillen het gat op. Undershoot neemt toe om de tablet uit het middenmatrijzengat te duwen om een tableting proces te voltooien;

5. Undershoot neer in de originele positie en treft voor de volgende vulling voorbereidingen.

Ten derde, het principe van roterend tableting mechanisme:

1. Dosiscontrole

Diverse tabletten hebben verschillende doseringsvereisten, en de grote dosisaanpassingen worden gemaakt door matrijzen van verschillende stempeldiameters te selecteren. Nadat de matrijzengrootte wordt geselecteerd, wordt de lichte dosisaanpassing uitgevoerd door de diepte van de lagere stempel in het middenmatrijzengat aan te passen, daardoor veranderend de daadwerkelijke lengte van het middenmatrijzengat na de rugdekking, om het doel te bereiken om het vullende volume van de drug in het matrijzengat aan te passen. Daarom zou er een mechanisme op de tabletpers moeten zijn om de originele positie van undershoot in het matrijzengat aan te passen om aan de vereisten van de dosisaanpassing te voldoen.

2. Van het tabletdikte en samenpersen controle

De dosis de drug wordt bepaald volgens het voorschrift en de farmacopee en kan niet worden veranderd. Voor de opslag, opslag en desintegratietijdslimieten, is er ook een eis ten aanzien van een bepaalde dosis druk tijdens het tableting, die ook de daadwerkelijke dikte en de verschijning van de tablet zal beïnvloeden. De drukregelgeving tijdens het tableting is essentieel. Dit wordt bereikt door de hoeveelheid downstroke in het matrijzengat aan te passen. Sommige tabletpersen niet alleen hebben het hogere ponsen onderaan actie tijdens het tableting proces, maar ook hebben de benedenwaartse werking van het undershooting, en het dringende proces wordt voltooid door de hogere en lagere ponsen relatieve bewegingen. Nochtans, moet de drukverordening meestal drukregelgeving en controle bereiken door het mechanisme van de hogere slag aan te passen.

Ten vierde, de classificatie van tabletpers:

De tabletpers kan in één enkele pers van de stempeltablet en een pers van de multi-stempel roterende tablet worden verdeeld.

De enige ponsenmachine is mechanisme een van de nokken (of zonderling) aaneenschakeling (gelijkend op het het werk principe van de stempel), dat de hogere en lagere stempels veroorzaakt om relatieve motie te veroorzaken om de tablet te onderdrukken. Het enige stempeltype heeft noodzakelijk slechts één paar van het matrijzenwerk, maar ook twee of meer paren niet, maar de veelvoudige paren stempels worden gelijktijdig geslagen, daardoor is het veroorzaken van strikte stabiliteit en betrouwbaarheidsvereisten van het mechanisme, en de structuur ingewikkeld en gebruikt niet. De enige ponsenmachine is gegroepeerde productie, het intermitterende voeden, intermitterende film, lage productieefficiency, geschikt voor laboratorium en grote tabletproductie.

 


Model
Zp-5 Zp-7 Zp-9
module 5 7 9
Max. tabletdia. 12 (10MM) 12 (10MM) 12 (10MM)
Max.pressure 40 40 40
Max. vullende diepte 15 15 15
Max. tabletdikte 6 6 6
Schijfsnelheid (r/min) 30 30 30
Capcity (pc/hr) 9000 12500 16000
Motormacht (kW) 1.5 1.5 1.5
Afmeting (mm) 450*460*950 450*460*950 450*460*950
Voltage 220/380 220/380 220/380
Gewicht 180 180 180

 

Wilt u meer details over dit product weten
Ik ben geïnteresseerd 9 de Compressormachine van de stempelspil, 30r/Min Multi Station Tablet Press kun je me meer details sturen zoals type, maat, hoeveelheid, materiaal, etc.
Bedankt!
Wachten op je antwoord.